Jumalanpalveluselämä

Messut ja sanajumalanpalvelukset alkavat 10.7.2016 lähtien  klo 13.00

Kirkkopolku

Kun menemme ajassa taakse päin noin sadan vuoden verran voimme nähdä isojen kirkkoveneiden lipuvan pitkin jylhää Isojärveä pitäjämme luoteisosista Ounin- ja Hämepohjan seuduilta, kun esimerkiksi Luutsaaren asukkaat ovat varhain sunnuntaiaamuna kirkkomatkallaan kohti Kiviselkää ja rantautuvat Isojärven eteläisimpään kohtaan, Ylimenomaan eli nykyiseltä nimeltään Ylimenmaan rantaan, jolloin soutumatkaa oli takana noin 20 km. Siitä matka jatkui jalkaisin kaikkein matalinta ylityskohtaa, seurakunnan ja Peltomäen tilojen rajan tuntumassa yli Sarva- ja Hakinharjujen ja yhä edelleen kohti kirkkoa. Jalkaisin kuljettiin siis vielä noin 10 km. Monet jalat ovat maata tallanneet, siitä on osoituksena vielä tänäkin päivänä paikoitellen selvästi näkyvä kirkkopolku.

Yllä oleva kuva on kirkkopolulta seurakunnan ja Peltomäen tilojen rajan tuntumasta vuodelta 2014.

Suntio Jaakko Nyman siunattiin suntion tehtävään messussa 28.9.2014

Siunausta olivat toimittamassa vasemmalta: seurakuntapastori Mira Kivilahti, vs. kirkkoherra Auni Kaipia, kirkkoneuvoston jäsen Kari Raivonen ja talouspäällikkö Arja Lehtinen

Kuhmoisten seurakunnassa vietämme päiväjumalanpalvelusta yleensä messuna sunnuntaisin ja pyhäpäivisin Kuhmoisten kirkossa. Messussa on käytössä 1. messusävelsarja. Ehtoollisessa käytämme gluteenittomia ehtoollisleipiä. Jumalanpalvelus välittyy sähköisesti Kuhmoisten Päijännekotiin ja Veljestuvalle.

Päijälän rukoushuone  on toiminut kesällä  tiekirkkona.

Vakiintuneita jumalanpalveluksia ovat:

Viikkomessu noin kerran kuukaudessa torstaina Päijännekodissa.

Koululaisjumalanpalveluksia järjestämme yhteistyössä Kuhmoisten koulujen kanssa erikseen sovittuina ajankohtina.

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo on lähettänyt vuoden 2013 hiljaiselle viikolle pääsiäistervehdyksen, johon on linkki:

Hiljaisella viikolla vuonna 2013 perinteisiä Ahtisaarnoja ei ollut vaan kirkossa esitettiin Pääsiäisnäytelmä, johon käsikirjoituksen Raamatun evankeliumin mukaan on kirjoittanut Anita Ojala. Esitykset olivat 27. ja 30.3. klo 18.

Kuva pääsiäisnäytelmän kohdasta, jossa Jeesus nauttii pääsiäisaterian opetuslastensa seurassa ja lausuu Herran Pyhän Ehtoollisen asetussanat.

Pääsiäisnäytelmästä myös kohdassa Ajankohtaista.

Pyhäinpäivänä muistohetki vuoden varrella kuolleille klo 18 siunauskappelissa.

Jouluaaton hartaus Papinsaaren siunauskappelissa jouluaattona klo 15.

Joulukirkko joulupäivän aamuna klo 7.

Adventin ajan kirkossa on jouluseimi

Yllä oleva kuva on 4. adventtisunnuntaina 22.12.2013 toimitetusta Kauneimpien Joululaulujen messusta. Pastori Mira Kivilahti saarnasi. Messussa avustivat Kuhmoisten Mieskuoro ja Kuhmoisten Kirkkokuoro kanttori Hannele Erolan johdolla. Huilua soittivat Annika Kariuki ja Kaisa Palva, yksinlaulua Anu Kaakko ja Jenni Lättilä. Virsien tilalla laulettiin tuttuja joululauluja. Tilaisuuden päätteeksi kanttori Hannele Erola tarjosi kaikille täytekakkukahvit jouluaattona olevan syntymäpäivänsä merkeissä.

Uudenvuodenaaton hartaus kirkossa klo 23.