Diakonia

" Minä olen tässä kanssasi. Voit pukea kipusi sanoiksi tai olla hiljaa. En ehkä osaa vastata, enkä voi poistaa murhettasi. Mutta voin pyyhkiä kyyneleen poskeltasi ja olla vierelläsi. Olen lähelläsi jakamassa sitä, mitä kannat. "

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua. Diakoniatyö on kokonaisvaltaista ihmisen auttamista. Diakoniatyöntekijä tapaa seurakuntalaisia kodeissa, vastaanotolla ja eri tilaisuuksissa.
Diakonia on ihmisen vierellä kulkemista ja tähän tehtävään tarvitaan mukaan seurakuntalaisia. Diakonia on yhteinen asia!

Lounastuokio seurakuntakodissa kerran kuussa, pääsääntöisin kuukauden 3. tiistaina klo 12. Lounaan valmistavat vapaaehtoiset emännät. Lounastuokiossa pidetään hartaushetki lounaan ja kahvin välissä. Aterian hinta on 6 €.

Kevätkauden 2016 viimeinen lounastuokio on   tiistaina 17.5.klo 12.00.

Lounastuokiossa 19.4.2016 vapaaehtoiset lounasemännät olivat pukeutuneet afrikkalaisiin asuihin. Kuhmoisten seurakunnan entinen diakoni Laila Laukkanen, kuvassa oikealla, kertoi tilaisuudessa terveisiä Tansaniasta, jossa hän ja puolisonsa Martti Laukkanen ovat olleet lähetystyössä.

Kuvassa hänen vieressään oikealta vasemmalle: Paula Tanninen, Raili Lehtinen, diakoni Tarja Vesikallio, Raija Kylmälahti, Pirkko Joensuu, Milja Rauhamäki ja Terttu Arrenius.

Naisten hetki

toiminnasta tietoja löydät navigoimalla vasemmalta kohtaa Aikuiset

Diakoniatyössä on tarjolla erilaisia vapaaehtoistehtäviä. Voit tavata yksinäistä lähimmäistä, auttaa piiritoiminnassa tai osallistua tempausten järjestämiseen. Monenlaisia tehtäviä on olemassa ja uusiakin voidaan keksiä. Ota rohkeasti yhteyttä!

Yhteisvastuukeräys

Tänä vuonna yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria Suomessa ja Ugandassa. Suomessa keräysvaroilla tuetaan nuorten elämänhallintataitojen kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Ugandassa tuetaan nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa.

Kirkkoherranvirastossa (avoinna ma-ti ja to klo 10-14 ja työntekijän ollessa paikalla myös muuna aikana) ja seurakuntakodilla diakoniatyön tilaisuuksien aikana on keräyslippaat, joihin voi antaa oman lahjansa keräykseen. Näin saamme auttaa nuoria lähellä ja kaukana!

Keräys jatkuu huhtikuun loppuun asti.

Nuttu-projekti

Seurakuntamme on osallistunut Nuttu-projektiin ja Etiopian vauvoille on lähetetty nuttuja, villasukkia ja vauvanpeittoja. Projekti jatkuu ja nuttuja voi toimittaa seurakuntakodille tai diakoni Tarja Vesikalliolle.
Lisätietoja nuttu-projektista löytyy www.tuppurainen.fi

Diakoniatyön toimintaa

• Pihlajakosken ja Ruolahden päivätuokio ja Päijälän päivätuokio kerran kuussa
  • Lounastuokio seurakuntakodissa
  • Raamattupiiri Iltaruskon kerhohuoneessa
  • Yhteisvastuukeräys, myyjäiset ja tempaukset
  • Torstaituvan toiminta vapaaehtoisten voimin yhdessä SPR:n kanssa. Tupa on avoinna torstaisin Kuhmolassa klo 10-13.
  • Omaishoitajien toimintaa muutaman kerran vuodessa

Tarkemmat tiedot tilaisuuksista löytyvät kohdasta Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri

Ota yhteyttä, jos haluat keskusteluapua tai olet huolissasi elämäsi asioista. Olet myös tervetullut mukaan diakoniatyön piireihin ja toimintaan!

Tarja Vesikallio

puhelin  040 523 8503