Aikuiset

Aikuistyö


OmenapuuAikuistyössä ihmisiä kohdataan henkilökohtaisissa tapaamisissa sekä järjestetyssä toiminnassa.Kaikki ovat tervetulleita!

Säännöllistä toimintaa

 

Tiedot tilaisuuksista löydät viereisestä navigoinnista Ajankohtaista --> Tapahtumakalenteri

 

  • Miesten kotaillat
    (yhteystiedot Risto Ojala, puh. 040 550 0267)
  • Naisten hetket
  • Lounastuokio seurakuntakodissa
  • Päivätuokio  Päijälässä
  • Aamupäivähetket Pihlajakoskella ja Ruolahdella
  • Ilosanomapiiri srk-kodissa 

Lisätietoja Tarja Vesikallio,

puh. 040 523 8503
 

 " Kun kuljemme yhdessä, matka taittuu helpommin. Voin kantaa välillä kuormaasi ja saan apua, jos itse uuvun. Voimme jakaa ilomme ja oppia toistemme kokemuksista. Jumala loi meidät iloksi ja tueksi toisillemme; Hänen lapsinaan saamme kulkea ja jakaa sitä, mitä olemme saaneet. "

 

Päivätuokiot

 

 

 

alt

 

Pihlajakosken ja Ruolahden päivätuokiolaiset kokoontuivat Risto Luukkosen kodissa Pihlajakoskella 28.4.2014.  Mukana seurakunnasta oli vs. kirkkoherra Auni Kaipia.

 

 

Naisten hetket

 

 


23.9.2015 Naisten hetkeen kokoonnuttiin Sirkka ja Hannu Toivosen kotiin. Illan aiheena oli "Pyhäkoulumuistot ja -laulut" Lopuksi oli tarjolla Kuhmoisten Seniorien tarjoamaa sienikeittoa. 

Alla on kolme kuvaa tilaisuudesta. Ensimmäisessä kuvassa keskellä on illan emäntä Sirkka Toivonen.

 

 

alt

 

alt

 

alt

 

 

Miesten kotaillat

 

Miesten kotailta toiminta sai alkunsa kuhmoislaisen Risto Ojalan aloitteesta heinäkuussa 2007. Risto Ojala opiskeli Helsingin yliopistossa teologiaa ja on nyt teologian maisteri. Hän on toiminut koko kotailtojen historian siinä vapaaehtoisena vetäjänä ja aktiivisena tiedottajana.  Kotailtojen lokakuun 2013 kokoontuminen tulee olemaan jo 78. kerta. Alusta alkaen se on  kokoontunut eri puolilla pitäjää, mm. metsästäjien kodilla, metsästysmajoilla ja -laavuilla, maamiesseuran taloilla sekä kodeissa. Risto Ojala on pyytänyt jokaiseen kotailtaan vierailijan, ja mielenkiintoisia luentoja on kokoontunut kuulemaan keskimäärin 70 miestä. Luennoitsijan lisäksi ohjelmassa on ollut makkaranpaistoa, laulua ja loppuhartaus, jonka on pitänyt Risto Ojala. Kotailta on vieraillut myös naapuripitäjissä, sillä neljä kertaa se on ollut Kuhmoisten rajojen ulkopuolella: Orivedellä, silloin vielä itsenäisessä kunnassa Längelmäellä, Padasjoella ja Jämsässä.

 

18.9.2015 Miesten kotailtaa vietettiin huonekalutehdas Puulonin tiloissa, Kuhmoisissa Pajatie 5-6 osoitteessa. Vierailija, Raimo Rahunen kertoi vuosina 1953-1971 toimineesta Toronto-mailatehtaastaan.

Alla kuvia illasta.

 

 

alt

 

 

alt

 

 

alt

 

Kalevalan päivänä 28.2.2014 Miesten kotailtaan kokoonnuttiin Kuhmoisten kirkonkylässä sijaitsevaan Haapakoluun, Nivarpään taiteilijakotiin. Siellä edesmenneiden vanhempiensa, Jouko ja Raili Nivarpään elämästä kertoi heidän tyttärensä  Emilia Nivarpää-Hukki ja vierailijoina olivat kotiseutuneuvos  Kauko Sorjonen sekä Sorjosen säätiön hallituksen puheenjohtaja Seppo Salmi.

 

Kaksi alla olevaa kuvaa ovat Haapakolun kotaillasta

  

alt

 

alt

 

Erityisen juhlallisissa tunnelmissa syyskuun 2013 kotailta pidettiin Päijälän rukoushuoneessa, kun vierailijana oli Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.  Piispan seurueeseen kuuluivat myös asessori Riitta Särkiö, kirkkoherra Jukka Erola ja talouspäällikkö Arja Lehtinen. 

 

Piispa Matti Repo puhuu ja kuuntelijoita on noin 90. Piispaa on tultu kuulemaan myös Kuhmoisten naapuriseurakunnista ja kauempaakin.

 

alt

Pappisasessori Riitta Särkiö ja miesten kotailtojen "isä" teologian maisteri Risto Ojala Päijälän rukoushuoneessa 27.9.2013.

 

 

alt

Piispaa tapaamassa Päijälän Kristillisen Yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Lahtinen

 

alt

Päijälän rukoushuoneen kotaillan tarjoilun oli valmistanut kuhmoislainen Tiina Uotila

 

 

alt

 

alt

Kotailtoihin kuuluu aina myös makkran paistaminen, grillimestarina kuhmoislainen Reijo Oinas

 

 

Kotaillassa 27.9.2013 Päijälän rukoushuoneessa laulettiin laulut: "Tämän päivän meille annoit",  "Herra, kädelläsi asua mä saan" ja  "Riihikirkko-hymni". Säestäjinä kuhmoislaiset miehet   Olavi Blåstedt  (istumassa) ja Ensio Valo.

 

Päijälän rukoushuoneessa kuten muissakin miesten kotailloissa loppuhartauden piti Risto Ojala. Hartauden teemana oli "Minulla on unelma".

 

Miesten kotailtojen ajankodat ilmoitetaan Ajankohtaista --> Tapahtumakalenteri.  

 

Hiljaisella viikolla vuonna 2013 perinteiset Ahtisaarnat korvattiin Pääsiäisnäytelmällä, johon käsikirjoituksen Raamatun evankeliumin pohjalta laati Anita Ojala. Aiheesta myös kohdassa Ajankohtaista sekä Jumalanpalvelus.

 

alt

 

Kuva pääsiäisnäytelmästä, jossa Jeesus on Herodeksen edessä

 

alt

 

Kuva pääsiäisnäytelmästä kohdasta, jossa Jeesus on ylimmäisen papin edessä

 

 

Naisten hetket- toiminta

Naisten hetken  tapaamisten ajakohdasta tiedotetaan  tapahtumakalenterissa. Katso vasemmalta Ajankohtaista --> Tapahtumakalenteri

 

Naisten hetki sisällä

 

Kesällä 2011 alkoi uusi toiminta, joka on suunnattu naisille. Ensimmäinen kokoontuminen oli seurakuntapastori Mira Vahan (nykyisin Kivilahti) vetämänä Kirkonkylän läheisyydessä olevalla kuntoradan laavulla. Tarkoituksena on kokoontua noin kerran kuussa todennäisesti keskiviikkoisin. Paikka vaihtelee kutsujen mukaan tai vaihtoehtoisesti kokoontumisia pidetään seurakunnan tiloissa.

 

Toiseen tapaamiseen Päivi Sorri oli kutsunut naisia Kirkonkylän Ala-Karkjärven rantaan Päivi ja Antero Sorrin kodin pihapiirissä olevan rantasaunan saunatuvalle. Kutsu oli kuulunut hyvin, sillä kauniin syyskesän illan tilaisuudessa oli 30 naista.

 

Kuvassa vain osa mukana olleista. Illan aiheena oli "Iltarukoukseni"  Tässä naisten hetkessä vetäjänä toimi diakoni Tarja Vesikallio. Keskimmäisessä kuvassa viides oikealta.

Naisten hetki ulkona

 

Illan päätteeksi kokoonnuttiin tuvan terassille ryhmäkuvaan. Illan emäntä Päivi Sorri on alarivissä toinen oikealta. Diakoni Tarja Vesikallio oli poiminut kaikille auringonkukat ja liittänyt niihin kortit, joissa oli illan aiheeseen sopiva rukous:

 

Jumala, Sinä olet päiviemme valo,
aurinkoa kirkkaampi.

Sinä olet yön lepo, uupumustamme syvempi.

Kiitos siitä, että joka hetki saamme jäädä käsiisi ja laupeutesi syliin.

Ole meille silta illasta aamuun ja herätä meille yön  mentyä uuden päivän ja toivon valo.

Tätä pyydämme Jeesuksen nimessä, aamen.